Шестима мъже са обвинени в изнасилване, измъчване и убийство на 8-годишно

...
Шестима мъже са обвинени в изнасилване, измъчване и убийство на 8-годишно
Коментари Харесай

Шестима са осъдени в Индия за изнасилване и убийство на 8-годишно момиче

Шестима мъже са упрекнати в обезчестяване, изтезаване и ликвидиране на 8-годишно момиче от мюсюлмански генезис в хималайския район Кашмир.

Мъжете са приети за отговорни пред особено проведен съд, заяви Би Би Си.

Тялото на жертвата е открито в гората покрай град Катхуа още през януари 2018 година.

Всички арестувани пледират, че са почтени и считат, че обвиняванията са лъжливи. Сред шестимата обвинени са пенсиониран държавен чиновник, четирима служители на реда и малолетен. Последният ще бъде съден настрана в съответстие на закона за малолетни.

Майката на детето е поискала смъртно наказване за двама от наказаните – пенсионираният държавен чиновник Санджи Рам и служител на реда Дийпак Кахурия, за които се счита, че оглавяват групата и са основатели на закононарушението.

" Лицето на щерка ми към момента ме преследва и тази болежка в никакъв случай няма да ме напусне. Когато виждам други деца на нейната възраст да играят към мен, сърцето ми се къса ”, споделя тя пред Би Би Си.

Семейството е решило да не участва в съда по време на чуването на присъдата.

" Това е победа на конституционния дух ", декларира юристът, който съставлява фамилията на детето.

Той прибавя, че цялата страна се е борила за правдивост при този случай.

Защитата на обвинените твърди, че делото се основава на косвени доказателства. Адвокатът на извергите желае минимално наказване, като показва „ смекчаващи условия ”, в това число обстоятелството, че мъжете са единствените, които хранят фамилиите си.

Изнасилването и убийството край град Катхуа са един от многото известни случаи, които карат Индия да вкара нов закон, който постанова смъртно наказване на всеки, наказан за обезчестяване на дете под 12-годишна възраст.

Подробностите за пострадванията, породени на детето, дълго време ужасяват популацията на страната.

Недоволството по случая нараства, откакто двама министри от ръководещата националистическата хиндуистка партия " Бхаратия Джаната " участват на протест, проведен в поддръжка на упрекнатите мъже.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР